ВИДЕВ СЕРВИЗ

КАЧЕСТВО И КОМПЕТЕНТНОСТ

ПАЗЕТЕ СЕ ОТ КРАДЦИ - ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ
ПАЗЕТЕ СЕ ОТ КРАДЦИ - ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ

ПАЗЕТЕ СЕ ОТ КРАДЦИ - ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТИ

Постоянно чуваш, че някому някъде са откраднали колата? Нямате достатъчно средства, за да си позволите гараж, а искате колата Ви да е защитена по най-добрия начин. Ето няколко практически съвета за това, какво да направите, за да избегнете кражба.

Всичко може да се случи. Понякога, дори и да искате, някои неща не могат да бъдат избегнати. Можете да попаднете на погрешното място, в погрешното време, липса на късмет....... Но както казват двете известни поговорки „парен каша духа" и „който сам се защити и Господ го пази". Ето какво можете да направите, за да не изкушавате потенциалните крадци.
  1. Не изкушавайте крадеца и не оставят документите в колата. Това е основният принцип, който трябва да следвате. Не само защото крадецът крадейки автомобила Ви, автоматично до известна степен Ви ограничава и Вие ще трябва да извършите редица стъпки, за да блокирате своите данни. Друга важна причина е фактът, че застрахователната компания може да Ви откаже плащане на застраховката. И затова не трябва да допускате това, защото тогава губите два пъти.
  2. Монтирайте устройство против кражба.  Заложете на аларма с високо качество, която може да взаимодейства с Вашия имобилайзер (напр. с паника функция).
  3. Не оставяйте ценности в колата. Защо да изкушавате съдбата? Ценни предмети в колата могат да привлекат погледа на потенциалния крадец. Дори ако това е старо радио, фотоапарат или мобилен телефон - някой може да се реши на кражба даже и за такива стари неща. Опитайте се да прилагате този принцип не само за по-скъпите неща. Даже когато оставяте в автомобила празна чанта - крадецът не знае, че в нея няма нищо. Може да се възползва от шанса, а Вие да станете жертва на излишен стрес и загуба.
  4. Не забравяйте, да заключвате всички врати, когато се качите в колата. Много кражби се извършват, докато колите чакат на светофарите. Колко пъти сте чували за такива случаи? Те не са изсмукани от пръста, така че не рискувайте.
  5. Опитайте се да не се вземате случайни стопаджии. Никога не знаете, на какъв човек ще попаднете. Ако искате да помогнете, направете това, когато не пътувате сам или обявете Вашето пътуване на интернет страница, посветена на пътуването на стоп.
  6. Ако някой се опитва да Ви спре, показвайки, че сте спукали гума или пътят е непроходим, запазете особено внимание! 
  7. Старайте се да използвате охраняеми паркинги.
  8. Бъдете внимателни, когато пътувате с леко отворен прозорец. Някой може да се опита да хвърли нещо вътре или да вкара ръката си и да се опитате да издърпа нещо. Когато чакате на светофари или в задръстване, просто бъдете бдителни и наблюдавайте околността.